HTML

Túl az Óperencián

Friss topikok

  • Mamacita: Ez nagyon finom citrommal, chillivel. Még sajttal is szokták megszórni, persze nyersen, más gyümöl... (2015.10.09. 23:17) Jicama
  • e_n_i_k_o: @Éva Novák: Köszönöm! A névnapomat ugyan már itthon töltöttem, de ugyanúgy sok-sok boldogsággal...;) (2013.09.16. 13:53) Miami; ahol a bikini az egyenruha
  • Éva Novák: De jó annak, aki fiatal! (2013.08.31. 16:02) Ami eddig történt
  • e_n_i_k_o: Köszönöm! Otthon találkozunk. :) (2013.08.31. 07:33) Egy falatnyi otthon, avagy három hónapja vagyunk kinn
  • Éva Novák: Gratulálok és jó étvágyat! (2013.08.13. 05:50) Mozi

Címkék

Jicama

2013.08.14. 20:46 e_n_i_k_o

nevtelen_1376505930.JPG_4000x3000

Mexikóból származó gyökérzöldség. Gyakorlatilag ugyanaz, mint nálunk a karalábé; ízre, (meghámozva) kinézetre is, valamint illatra is. Azt veszem észre ezekkel a számomra újdonsággal bíró zöldségekkel, gyümölcsökkel kapcsolatban, hogy többségében ugyanazok vannak itt, a világ másik felén, mint otthon, csak más elnevezéssel, termesztési eljárással. Pl. a múltkori főzőbanán a mi burgonyánknak felel meg, ez a jicama pedig a karalábénak, míg a piros mango az otthoni, szobám ablaka előtt termő baracknak.

A jicama egyébként lúgosító hatása miatt kedvelt zöldség a diétázók körében, épp ezért nyersen, köretként tálalva (brrr…) fogyasztják leggyakrabban. Én főzelékként tálaltam (leginkább másoknak), ám rettentő sok idő kellett, míg megpuhult. (gyakorlatilag a fél szabadnapom…)

ui: Gyümölcsöt és zöldséget egyébként nem tudok ajándékba haza vinni, mert a nemzetközi reptéren nem engedik át a vámon. (magyarul: én, mint rövid ideig kinn tartózkodó nem vihetem be Európába azt, ami ott nem őshonos)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tul-az-operencian.blog.hu/api/trackback/id/tr35461055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mamacita 2015.10.09. 23:16:08

Én imádtam a jicamát kint, de köze nincs ízre meg állagra a karalábéhoz, azt utálom. Sokkal semlegesebb, és parázsabb, lédúsabb. Itthon keresek egy ideje, Culinaris volt a reményem, de semmi.

Mamacita 2015.10.09. 23:17:43

Ez nagyon finom citrommal, chillivel. Még sajttal is szokták megszórni, persze nyersen, más gyümölccsel is eszik, mangó, dinnye, jicama felvágva, őrölt chillipaprika, citrom, só és sajt. Iszonyat finom :-(((((, hű de ennék.
süti beállítások módosítása