Annyira kibukok a melótól, hogy már a gyümölcssalátát is Margaritával és tequilával ízesítem. Nagyon finom amúgy, majd otthon is készítek nektek. :D
Mikor először csináltam gyümölcssalit, gondoltam, kipróbálok egy újdonságot. A képen látható objektumok mindegyike banán. Csakhogy míg a sárga íze is az (már amennyire), addig a zöldnek olyan íze van, mintha nem hámoztam volna meg. Először azt hittem, éretlen, így hagytam pár napot. Nem javult. Aztán kiderítettem, hogy azért, mert főzőbanán. Nem gyümölcsként, hanem zöldségként használják. Nyersen a kemény zöldborsó héjára emlékeztet az íze és a kinézete is (kívül-belül). Nagyságra viszont sokkal nagyobbra nő, mint társai. Hivatalos neve: plantain. Ghána a hazája, de a jamaicaiak is próbálkoznak vele. (Jamaica egyébként „nagy barátja” Amerikának a gyümölcsexportja miatt. A külföldi feketék közül is őket illeti a legnagyobb tisztelet. (Én is őket kedvelem a legjobban, mert igazán jókedvűek, kevés a bántó szándék. A bizalmukat viszont rendkívül nehéz elnyerni.)) A plantaint úgy kell felhasználni, mint a burgonyát. Megfőződ és lehet belőle püré vagy épp fánk. (mint nálunk a krumplislángos.) Jó étvágyat! :D