HTML

Túl az Óperencián

Friss topikok

  • Mamacita: Ez nagyon finom citrommal, chillivel. Még sajttal is szokták megszórni, persze nyersen, más gyümöl... (2015.10.09. 23:17) Jicama
  • e_n_i_k_o: @Éva Novák: Köszönöm! A névnapomat ugyan már itthon töltöttem, de ugyanúgy sok-sok boldogsággal...;) (2013.09.16. 13:53) Miami; ahol a bikini az egyenruha
  • Éva Novák: De jó annak, aki fiatal! (2013.08.31. 16:02) Ami eddig történt
  • e_n_i_k_o: Köszönöm! Otthon találkozunk. :) (2013.08.31. 07:33) Egy falatnyi otthon, avagy három hónapja vagyunk kinn
  • Éva Novák: Gratulálok és jó étvágyat! (2013.08.13. 05:50) Mozi

Címkék

Banánok

2013.06.16. 20:14 e_n_i_k_o

nevtelen2_1371406431.JPG_4000x3000

Annyira kibukok a melótól, hogy már a gyümölcssalátát is Margaritával és tequilával ízesítem. Nagyon finom amúgy, majd otthon is készítek nektek. :D

Mikor először csináltam gyümölcssalit, gondoltam, kipróbálok egy újdonságot. A képen látható objektumok mindegyike banán. Csakhogy míg a sárga íze is az (már amennyire), addig a zöldnek olyan íze van, mintha nem hámoztam volna meg. Először azt hittem, éretlen, így hagytam pár napot. Nem javult. Aztán kiderítettem, hogy azért, mert főzőbanán. Nem gyümölcsként, hanem zöldségként használják. Nyersen a kemény zöldborsó héjára emlékeztet az íze és a kinézete is (kívül-belül). Nagyságra viszont sokkal nagyobbra nő, mint társai. Hivatalos neve: plantain. Ghána a hazája, de a jamaicaiak is próbálkoznak vele. (Jamaica egyébként „nagy barátja” Amerikának a gyümölcsexportja miatt. A külföldi feketék közül is őket illeti a legnagyobb tisztelet. (Én is őket kedvelem a legjobban, mert igazán jókedvűek, kevés a bántó szándék. A bizalmukat viszont rendkívül nehéz elnyerni.)) A plantaint úgy kell felhasználni, mint a burgonyát. Megfőződ és lehet belőle püré vagy épp fánk. (mint nálunk a krumplislángos.) Jó étvágyat! :D

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tul-az-operencian.blog.hu/api/trackback/id/tr465364202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márta Sándor 2013.06.17. 15:42:18

Érdekes lehet a banán, mint lángos. Kicsit bizarr. A csodás kis fánkocskák szuper titkos receptjére véletlenül nem tettél még szert? :D
süti beállítások módosítása